Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle wiedeńskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z mięsa cielęcego z udźca 500 g
mąka 100 g
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle wiedeńskie

Mięso pokrój na 4 plastry.Rozbij oprusz solą i pieprzem.Obtocz w mące jajku i tartej bułce.Usmaż.Podawaj z ziemniakami i ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak