Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z farszem pieczarkowym.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 0,5 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 lyzki
ząbek czosnku 2 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
pieczarki
cebula
natka pietruszki
olej do smażenia
mleko 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z farszem pieczarkowym.

Wszystkie składniki na kotleta należy wymieszać w misce. ( 500 g mięsa mielonego drobiowego,1-2 jajka,3 łyżki bułki tartej,wyciśnięty ząbek czosnku,3 łyżki mleka ,sól, pieprz do smaku) Odstawić do lodówki. Następnie zacząć przygotowywać farsz. Pieczarki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, posiekać cebulkę, dodać pietruszkę, sól i pieprz. Przysmażyć farsz delikatnie na oleju.Mięso wyjmujemy i dzielimy na placuszki, na środek wkładamy przestudzony farsz i formujemy tradycyjnego kotlecika z farszem w środku. Obtaczamy delikatnie w bułce. Następnie smażymy na oleju na patelni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 06.11.2014 14:03
palce lizac
gosia1988 06.11.2014 13:51
takich nie jadłam - muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak