Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez domowej roboty.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej 1 szkl
żółtko jajek 2-3 szt
sok z cytryny
musztarda
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Porada

Olej wlewamy bardzo powoli,najlepiej po lilka kropli.

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez domowej roboty.

.Jajka zalać gorącą woda(sparzyć), następnie oddzielić biała od żółtek.
Żółtka wraz z musztardą dokładnie wymieszać. Jak powstanie jednolita masa dodawać olej. Ilość oleju jest uzależniona od tego, jaki gęsty chcemy mieć majonez. Skropić masę sokiem z cytryny. Posolić(mozna dodac tez troche cukru) do smaku i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 06.11.2014 12:44
domowy majonez jest najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak