Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukinii

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 5 szt
marchew 3 szt
mięso wołowe
kiełbasa
cebula
koncentrat pomidorowy
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukinii

Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć na durszlak i posypać solą. Cukinia puści sok, który należy odcisnąć. Marchewkę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju,dodac cebule I kielbasa oraz wolowine(wczesniej podduszona do miekkosci. Chwile podsmazyc, dodać koncentrat pomidorowy. Podsmażyć. Dołożyć cukinię i dusić do miękkości. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Chwilę gotować.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 06.11.2014 13:13
Pyszny :-)
nogawkuchni 06.11.2014 12:18
Bardzo ciekawa i smakowita propozycja,chętnie bym spróbowała takiego bigosiku.
Ania321 06.11.2014 11:29
w takiej wersji jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak