Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan nadziewany puree z pieczarkami .

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 2 szt
ziemniaki
pieczarki
cebula
czosnek ząbki
wino białe wytrawne
jogurt naturalny
ser żółty
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan nadziewany puree z pieczarkami .

Bakłażan nadziewany puree z pieczarkami i schabowy
Ziemniaki ugotowac. W międzyczasie drobno siekamy cebulę i pieczarki.Podsmażamy cebulę, potem dodajemy pieczarki. Gdy pieczarki duszą się na patelni, przekrajamy bakłażana na pół i wydrążamy miąższ, zostawiając ok centymetrowy rąbek.(baklazana solimy odstawiamy na ok 20 min,nast pluczemy woda) Miąższ siekamy i dorzucamy razem z czosnkiem do pieczarek, chwile mieszamy i podlewamy wytrawnym bialym winem. Z ugotowanych ziemniaków przygotowujemy pure z dodatkiem jogurtu . Masę ziemniaczaną mieszamy z pieczarkami i cebula. Doprawiamy solą i pieprzem. Połówki bakłażana wypełniamy nadzieniem i pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach. (chwile przed koncem kladziemy plaster sera Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 06.11.2014 12:36
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak