Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ziemniaczane z mięsem mielonym.
.Cebulę Zeszklić na łyżce masła,dodać marchewkę startą na średnich oczkach chwilę razem smażyć. Wystudzić.Mięso mielone włożyć do miski,dodać cebulę z marchewką,jajko,śmietanę,czosnek,bułkę tartą,posiekaną natkę,przyprawy i dokładnie wymieszać.Doprawic.
Usmażony placek wyłożyć,posmarować farszem mięsnym i zwinąć w roladkę.Naczynie żaroodporne posmarować masłem i układać w nim roladki.
Posmarować roladki jogurtem lub śmietaną i posypać żółtym serem.Przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180-200 stopni. Piec ok. 30 minut po tym czasie zdjąć folię i zapiekać jeszcze 10 minut.Smacznego