Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane kaszanką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 15 dużych szt
cebula 1 duża szt
kaszanka 400 g
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane kaszanką

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć i dokładnie osuszyć. Następnie z pieczarek usunąć ogonki i pokroić je w drobną kostkę. Kapelusze oprószyć solą z pieprzem.
Krok 1 - Pieczarki faszerowane kaszanką foto
2
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać pokrojone ogonki i chwilę smażyć aby zmiękły.
Krok 2 - Pieczarki faszerowane kaszanką foto
3
Kaszankę obrać z flaka i pokroić w plasterki. Dodać na patelnię, smażyć aż kaszanka się rozpadnie.
Krok 3 - Pieczarki faszerowane kaszanką foto
4
Farszem napełnić kapelusze pieczarek.
Krok 4 - Pieczarki faszerowane kaszanką foto
5
Tak przygotowane pieczarki można przygotować w piekarniku lub na grillu. Wystarczy ok 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu lub w piekarniku rozgrzanym do 180 C.
Krok 5 - Pieczarki faszerowane kaszanką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 06.11.2014 13:20
Pomysłowe, zjadłabym takie nadziewane pieczareczki:)
Wafelek2601 06.11.2014 10:08
Ciekawy przepis
Renataj 06.11.2014 08:59
Dobry pomysł:)
Agiatis 06.11.2014 08:42
Genialne! "kradnę" pomysł, pieczarki mam, kaszankę także;)
IZABELA29 06.11.2014 08:15
fajnie wygląda ciekawe jak smakuje
olkaaa 06.11.2014 07:29
ciekawa propozycja
Ali 06.11.2014 06:10
Wygląda bardzo pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak