Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonka na krakersach

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Masa budyniowa

mleko 3 szklanki
jajko 3 sztuki
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka

dodatkowo

krakersy 2 opakowania
cukier puder ok. 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka na krakersach

Blachę o wymiarach 25x40 cm wykładamy połową krakersów.
Dwie szklanki mleka gotujemy z cukrem.
Pozostałą część mieszamy dokładnie z jajkami, obiema mąkami i ekstraktem waniliowym. Wlewamy ją do gotującego się mleka. Ciągle mieszamy aby gęstniejący budyń nie przypalił się.
Gorący wylewamy na krakersy. Wykładamy pozostałe i odstawiamy do wystygnięcia.
Kiedy masa będzie już zimna, chowamy ciasto do lodówki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sammakko 16.11.2014 20:52
Dziękuje bardzo :) Jest łatwe w przygotowaniu i trudno mu się oprzeć ;)
R'n'G Kitchen 07.11.2014 20:22
Super! Takie na szybko
Ola1young 06.11.2014 17:57
pyszny deser,ładne zdjecia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak