Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Saltimbocca z cukinią w dwóch kolorach

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 1 sztuka
cukinia żółta 1/4 sztuka
cukinia 1/4 sztuka
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Saltimbocca z cukinią w dwóch kolorach

Obie cukinie umyć i dobrze osuszyć. Pokroić na cienkie plasterki. Oprószyć solą i świeżo mielonymi płatkami chili i odłożyć na 5 minut. Mięso umyć, osuszyć i lekko rozbić. Doprawić solą, pieprzem i kozieradką. Na patelni rozgrzać masło z olejem i położyć mięso. Smażyć aż się zrumieni i obrócić na drugą stronę. Dodać cukinie i smażyć aż schab się zrumieni a cukinia zmięknie. Podlać 2 łyżkami wody i przykryć. Smażyć około 2 minuty i zdjąć z ognia. Wyłożyć saltimboccę na talerz. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 06.11.2014 08:20
świetny pomysł Moniko..:)
moniczka1 05.11.2014 22:34
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak