Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa kostka na precelkach
Naturalny serek oraz jogurt grecki ubijamy mikserem dodając cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Masę dzielimy na dwie części w stosunku 1/3 i 2/3. Żelatynę zalewamy wodą, kiedy napęcznieje, rozpuszczamy. Dwie łyżki dodajemy do większej części masy. Po dokładnym wymieszaniu wylewamy ją na precelkowy spód. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Obie galaretki rozpuszczamy we wrzątku, dodajemy zamrożone maliny (im więcej tym lepiej). Kiedy całość zacznie tężeć, wylewamy na masę serową. Ponownie wstawiamy do lodówki na około 30 minut.
Pozostałą żelatynę podgrzewamy aby się rozpuściła. Dodajemy do reszty masy i wylewamy na galaretkę. Wierzch posypujemy pokruszonymi precelkami. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Ciasto dzielimy na równe kostki, każdą dekorujemy precelkiem i maliną.