Sposób przygotowania
Filety umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15 minut. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Filety i tuńczyka przepuścić przez maszynkę lub zmiksować. Margarynę utrzeć na krem. Masę rybną wymieszać z białkiem, zieleniną, margaryną i bułką tartą. Doprawić do smaku. Natłuszczonymi rękami formować niewielkie kulki (podanych składników powinno ich wyjść ok. 25 sztuk). Obtoczyć je w orzeszkach. Smażyć na złoty kolor, najlepiej w głębokim tłuszczu. Wyjąć na metalowy cedzak i odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Konto zablokowane
RenataZ-et
plocia
marzencia2007
Katarzyna158
Konto zablokowane
IlonaAlbertos
bercik1
Seba