Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki Bobo czyli rybne co nieco

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety (z ryb morskich) 25 dkg
sok z 1/2 cytryny
białko 1 sztuka
margaryna lub masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
drobno posiekane orzeszki arachidowe 10 dkg
tłuszcz do smażenia
bazylia świeża 1 garść
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki Bobo czyli rybne co nieco

Filety umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15 minut. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Filety i tuńczyka przepuścić przez maszynkę lub zmiksować. Margarynę utrzeć na krem. Masę rybną wymieszać z białkiem, zieleniną, margaryną i bułką tartą. Doprawić do smaku. Natłuszczonymi rękami formować niewielkie kulki (podanych składników powinno ich wyjść ok. 25 sztuk). Obtoczyć je w orzeszkach. Smażyć na złoty kolor, najlepiej w głębokim tłuszczu. Wyjąć na metalowy cedzak i odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 16.08.2011 19:37
super
bercik1 14.05.2011 00:11
lubię wszystko, co z rybą
IlonaAlbertos 13.05.2011 11:00
Fajny pomysł.
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:25
kocham ryby pycha
Katarzyna158 19.08.2010 12:53
musze spróbować, zawsze to miła odmiana :)
marzencia2007 11.08.2010 10:58
ryby pod kazda postacia :) swietny przepis!
plocia 10.08.2010 16:56
uwielbiam ryby i na pewno wypróbuję ten przepis
RenataZ-et 10.08.2010 10:36
Świetny pomysł na danie z ryby :)
lucyna15
lucyna15 10.08.2010 08:56
nie lubei ryb ale super przepis .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak