Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beziki orzechowe

3.0
(14)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 sztuki
cukier kryształ 20 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
sok z cytryny 1 łyżka
orzechy włoskie 15 dag mielone
mąka 8 dag
orzechy włoskie połówki

Przepis i sposób przygotowania na: Beziki orzechowe

Kroki postępowania

1
Białka przekładamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy, aż grudki cukru nie będą wyczuwalne.
Krok 1 - Beziki orzechowe foto
2

Orzechy mielone mieszamy z mąką, łączymy z pianą i dodajemy sok z cytryny. Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na natłuszczoną blachę do pieczenia.

Krok 2 - Beziki orzechowe foto
3

Na środku każdego ciasteczka układamy połówkę orzecha włoskiego. Pieczemy ciasteczka około 25 minut w temperaturze 150 stopni. 

Krok 3 - Beziki orzechowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 03.11.2014 19:32
świetne bezikowe ciasteczka
Mniam 03.11.2014 10:33
Dawno robiłam takie ciasteczka. Są pyszne!
ice cubes 03.11.2014 09:20
smakowity deser :)
Magula 03.11.2014 09:05
mniam pyszności
Wiktoria29 03.11.2014 09:02
bardzo lubię takie ciasteczka
Marta Ryżek-Kalkowska 02.11.2014 22:26
śliczne beziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak