Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet brzoskwiniowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 6 dyżych szt
cukier 3/4 szklanki
woda 300 ml
białko 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet brzoskwiniowy

Wodę zagotować z cukrem i sokiem z cytryny, wystudzić. Brzoskwinie obrać ze skórki i usunąć pestki, pokroić na mniejsze kawałki. Następnie owoce zmiksować na mus. Białko ubić na sztywno. Zmiksowane owoce połączyć z wystudzonym syropem, na koniec delikatnie wmieszać białko. Masę przelać do formy i wstawić do zamrażalnika. Przez najbliższe 4 godziny co 30 minut masę dokładnie wymieszać. Następnie mrozic jeszcze 10 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 04.11.2014 07:13
ciekawa jestem jak smakuje
Ola1984 03.11.2014 14:33
Uwielbiam sorbety, latem często je robię i zajadam :)
RenataZ-et 03.11.2014 10:10
pyszny jest taki sorbet
mirosława4 03.11.2014 09:31
świetny deserek
Beatris 03.11.2014 09:31
Wspaniały deserek, aż mam ochotę na porcyjkę... :)
Wiktoria29 03.11.2014 09:01
musi być pyszny
Alex_M 02.11.2014 23:47
bardzo dobry :)
Renata22 02.11.2014 22:22
wygląda tak świeżo ;)
Marta Ryżek-Kalkowska 02.11.2014 22:19
uwielbiam sorbety :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak