Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka z indyka

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonki indycze 1-2 szt
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
tymianek
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
woda 0,5-1 szklanki
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka z indyka

Golonkę indyczą umyć i osuszyć a następnie natrzeć ją mieszanką soli, pieprzu, tymianku, papryki oraz przyprawy do indyka PRYMAT , na koniec obłożyć dosyć gęsto majerankiem .
W brytfance rozpuścić margarynę , włożyć golonkę i podpiec ze wszystkich stron . Jak mięso ładnie się zrumieni wlać od pół do szklanki wody , wrzucić 2 listki laurowe , kilka ziaren kminku , przykryć pokrywką .Dusić w piekarniku około godziny, w tem. 180 stopni, podlewając od czasu do czasu wytopionym tłuszczem. Moja golonka była dość duża więc dusiłam o 40 minut dłużej .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 13.11.2014 15:54
wygląda smacznie
gusia1000 03.11.2014 13:58
Rarytas dla mięsożerców.
fotoviderek 03.11.2014 07:39
Super mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak