Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z czerwonej kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona
udka z kurczaka 2 ugotowane
bulgur 1 szklanka
cebula
masło
natka pietruszki
bulion warzywny 500 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z czerwonej kapusty

Z kapusty usuwamy zeschnięte lub nadpsute liście. Nacinamy przy głąbie tak by liście nie popękały ,zdejmujemy największe liście. W garnku doprowadzamy do wrzenia wodę i wkładamy liście. Zdejmujemy z ognia i po 5-6 min wyjmujemy je i odcedzamy.
Kaszę przygotowujemy według przepisu znajdującego się na opakowaniu. Mięso oddzielamy od kości i mielimy na największych oczkach. Cebulę siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Mięso ,kaszę i cebulę łączymy ,dodajemy posiekaną natkę i dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Przygotowany farsz nakładamy na liście kapusty i zawijamy. W brytfannie gołąbki układamy jeden obok drugiego. Gołąbki zalewamy bulionem warzywnym ,przykrywamy i zapiekamy 60 min w temperaturze 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ggosienka68 05.11.2014 08:31
Ciekawa propozycja na gołąbki :)
kasia.s 03.11.2014 15:07
Pierwszy raz widzę gołąbki w czerwonej kapuście:) Muszę ich spróbować:)
Pani Domu 02.11.2014 18:31
ciekawie wyglądają
gosia1988 02.11.2014 14:04
w czerwonej kapuście jeszcze nie robiłam - muszę wypróbować
Anna169Hosz 02.11.2014 13:53
Ciekawie wyglądają.
Krzysztof15 02.11.2014 13:49
pyszne golabki
2milutka 02.11.2014 12:27
ciekawa propozycja
ice cubes 02.11.2014 11:47
z chęcią by się zjadło takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak