Dorsz z bazyliowym pesto

Dorsz z bazyliowym pesto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    4 sztuki
  • cukinia

    1 sztuka
  • bazylia

    1 pęczek
  • parmezan

    20 dkg
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa

  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety posolić i odstawić do lodówki na 30 minut. W tym czasie zetrzeć na tarce cukinię i podsmażyć ją na oliwie. Dodać posiekaną bazylię, czosnek, bułkę tartą i parmezan. Dokładnie wymieszać. Z masy bazyliowej uformować 4 kulki i każdą z nich zawinąć w filet. Zapiekać w naczyniu żaroodpornym ok. 30 minut. Podawać z makaronem ugotowanym al dente i sosem pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina38

25.10.2011 14:18
pyszne jedzenie, uwielbiam bazylię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat