Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananasek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Placek kokosowy

białko 10 szt
cukier 2 szkl
wiórki kokosowe 40 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyzka

Masa

budyń śmietankowy 1 szt
mleko 0,5 litra
margaryna 1 szt
cukier do smaku
ananas w puszce 1 puszka

Biszkopt jasny

jajko 8 szt
cukier 8 łyzek
mąka pszenna 8 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Ananasek

Placek kokosowy:
Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy, kokos, mąkę i proszek do pieczenia. Pieczemy do 20 minut w 180 stopniach. Studzimy i przekrawamy na pół.
Masa:
Na mleku gotujemy budyń z cukrem. Studzimy do i ucieramy z margaryną. Ananasy odsączamy z soku i kroimy w kostkę, mieszamy z masą.
Biszkopt jasny:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka, mieszamy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut. Studzimy i przekrawamy na pół.
Przełożenie:
Placek kokosowy- połowa masy- biszkopt jasny- reszta masy- placek kokosowy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 26.11.2014 14:52
fajne jest!!
Grazyna0211 02.11.2014 17:17
pyszne ciasto bardzo je lubię
Rysia 02.11.2014 14:05
Bardzo pyszne.
Janina 02.11.2014 14:02
Jest pyszne, zabieram do siebie;)
bietka 02.11.2014 09:55
często robię takie ciasto, jest bardzo dobre polecam :)
Krystyna32 02.11.2014 09:49
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak