Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegowaty sernik z brzoskwiniami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 8 szt
czekolada mleczna 1 szt
cukier 8 łyżek
mąka 8 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżki

Ser

ser biały 50 dag
jaja 4 szt
cukier puder 1 szkl
cukier waniliowy 1 szt
margaryna 10 dag
mleko 1 szkl
budyń waniliowy 1 szt

Masa

budyń śmietankowy 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mleko 0,5 litra
cukier do smaku
sok z cytryny 1 szt
margaryna 1 szt

Dodatkowo

brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Piegowaty sernik z brzoskwiniami

Masa:
Na mleku gotujemy budyń z cukrem i mąką ziemniaczaną. Studzimy i ucieramy z margaryną i sokiem.
Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną piane z cukrem. Dodajemy żółtka, mieszamy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i startą na małej tarce czekoladę. Mieszamy i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut. Przekrawamy na pół.
Ser:
Ser mielimy dwa razy mieszamy z utartymi żółtkami z cukrami, margaryną i budyniem wymieszanym z mlekiem. Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek. Wykładamy do formy 25/37 i pieczemy w 180 stopniach do 40 minut.
Przełożenie:
Biszkopt- masa-ser- masa- biszkopt

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 05.11.2014 22:55
cacuszko:)
Christopher 02.11.2014 16:52
Wyborne ciasto.
Agata3 02.11.2014 13:58
wyśmienity :)
bietka 02.11.2014 09:53
pyszne ciacho :)
Krystyna32 02.11.2014 09:49
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak