Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy z parmezanu

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parmezan 250 gram
oregano 1 łyzka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy z parmezanu

Ścieramy ser na tarce o średniej grubości oczkach (tarłam na tych bocznych)
Dodajemy przyprawy u mnie to oregano i pieprzu ziołowy, mieszamy wszystko razem (możecie dodać innych, tych które lubicie najbardziej)j.
Blachę taką od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy porcjami ser, tworząc okręgi, "dociskamy" aby powstał płaski placek.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180*C i pieczemy na górnej półce około 4-5 minut.
Po wyciągnięciu z piekarnika odczekać należy aby ser nabrał chrupkości, podajemy
Smacznych wrażeń;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 02.11.2014 18:34
super pomysł
Grazyna0211 02.11.2014 15:57
fajny pomysł
Agiatis 02.11.2014 12:38
Polecam, warto zrobić świetna przekąska ;)
Renataj 02.11.2014 11:08
Ciekawy i smakowity pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak