Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz inny niż wszystkie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
papryka 2 sztuki
pieczarki 80 dkg
ogórek kiszony 4 sztuki
makaron ryżowy 100 gram
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
olej do smażenia
kucharek, pieprz do smaku
kostka rosołowa 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz inny niż wszystkie

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę. Podgrzać olej, po czym mięsko podsmażyć na oleju. Przerzucić do garnka z wodą. Zagotować. Pieczarki udusić, dodać do gotującego się mięsa. Ogórek i paprykę pokroić w drobną kostkę i razem z kostkami rosołowymi dodać do mięsa i pieczarek. Kiedy mięso stanie się miękkie dodać makaron ryżowy i gotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić. Zatrzepać mąką. Podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pauluna
pauluna 25.08.2010 19:29
moja ulubiona
marzencia2007 25.08.2010 08:43
jak patrze na te fotki to az mi slinka kapie :)
Monika193
Monika193 10.08.2010 08:40
tak, naprawde pyszny jest
plocia 09.08.2010 23:50
już czuję ten zapach
RenataZ-et 09.08.2010 12:33
Suuuper, aż ślinka cieknie :)
Margo1 09.08.2010 09:56
Ładnie wygląda
lucyna15
lucyna15 09.08.2010 09:03
mniam az zapach unoosi sie z przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak