Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik ze świeżej kapustki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1,5 główki
bulion 1 l
cebula 2 duże szt
marchew 4 szt
koperek 1 pęczek
włoszczyzna 1 pęczek
kiełbasa 400 g
sól i pieprz do smaku
mąka pszenna 3 łyżki

Porada

Bigosik taki robię najczęściej z młodych warzyw, wtedy jest najlepszy i szybko się gotuje.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik ze świeżej kapustki

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno poszatkować lub pokroić, włożyć do garnka.
Krok 1 - Bigosik ze świeżej kapustki foto
2
Marchewkę dokładnie umyć i pokroić w plasterki lub półplasterki.
Krok 2 - Bigosik ze świeżej kapustki foto
3
Włoszczyznę (liść selere i pora,natka pietruszki) drobno posiekać. Do kapusty dodać pokrojoną marchewkę i włoszczyznę. . Zalać bulionem lub też wodą i gotować do miękkości, od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie przygotować zasmażkę.
Krok 3 - Bigosik ze świeżej kapustki foto
4
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę i zarumienić na patelni. Dodać pokrojoną cebulę.
Krok 4 - Bigosik ze świeżej kapustki foto
5
Smażyć aż cebula zmięknie, następnie dodać mąkę i dokładnie wszystko wymieszać.
Krok 5 - Bigosik ze świeżej kapustki foto
6
Gdy kapusta będzie już miękka dodać zasmażkę oraz posiekany koperek. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku i jeszcze chwilkę wszystko razem gotować.
Krok 6 - Bigosik ze świeżej kapustki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 01.03.2016 16:16
zjadłabym :)
Renata9 02.11.2014 09:17
bardzo smaczny bigosik
jasiek 02.11.2014 02:16
cudowna kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak