Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jaja 4 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 1/2 szklanki
olej 8 łyżek
woda 8 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Masa

margayna 1 sztuka
kakao 5 łyżek
cukier puder 6 łyżek
jaja 2 sztuki

Do dekoracji

kokos 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Kroki postępowania

1
Żółtka jaj utrzeć z cukrem. Następnie dodać olej i wodę, dokładnie zmiksować.
Do całości dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać.


Krok 1 - Kokosanki foto
3
Białko ubić na sztywną pianę.
Krok 2 - Kokosanki foto
4
Dodać do ciasta i dokładnie miksować.
Krok 3 - Kokosanki foto
5
Całość wylać na blachę.
Piec ok 35 min.
Krok 4 - Kokosanki foto
6
Tak przygotowane ciasto zostawić do ostygnięcia.
Następnie pokroić w drobną kostkę.
Krok 5 - Kokosanki foto
7
Masa:
Jaja zmiksować z kakao i cukrem.
Krok 6 - Kokosanki foto
8
Margarynę roztopić i zagotować. Następnie dodać do masy, miksować do ostygnięcia.
Krok 7 - Kokosanki foto
9
Gdy masa ostygnie obtaczamy w niej ciastka.
Następnie w kokosie.
Kokosanki należy odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
Krok 8 - Kokosanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak