Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z kiełbasą w sosie śmietanowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 4 średnie
pieczarki 300 gram
kiełbasa 3 kawałaki
bulion 1 szklanka
margaryna 1 łyżka
śmietanka 12-procentowa 100 ml
mąka 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z kiełbasą w sosie śmietanowym

Cebulę obieramy, drobno kroimy i przekładamy do głębszej patelni (na dno wkładamy margarynę). Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli. Podsmażamy mieszając co jakiś czas. Kiełbasę kroimy w plasterki, po czym dodajemy do grzybów i cebuli. Ponownie całość podsmażamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie wlewamy bulion (może być z kostki) i doprowadzamy do wrzenia. Na koniec wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką i całość mieszając gotujemy przez chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak