Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszanką

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 2 szklanki
jajko sztuka
sól łyżeczka
woda ciepła
masło łyżeczka

dodatkowo

kaszanka 400 g
natka pietruszki 2 łyżki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszanką

Kroki postępowania

1
Cebulę i pietruszkę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulkę i chwile podsmażyć. Nastepnie dodać kawałki kaszanki i całość podsmażać parę minut, mieszając co jakiś czas.
Krok 1 - Pierogi z kaszanką foto
2
Na koniec dodać pietruszkę oraz doprawić do smaku. Odstawić.
Krok 2 - Pierogi z kaszanką foto
3
Zagnieść za sobą składniki ciasta, dolewając tyle wody ile zabierze, odstawić na kilka minut i cienko rozwałkować.
Krok 3 - Pierogi z kaszanką foto
4
Przy pomocy szklanki wykrawać kółka. Na każdym ułożyć porcję farszu i dokładnie zlepić brzegi. Pierożki gotować w osolonym wrzątku przez kilka minut od momentu wypłynięcia. Podawać z okrasą.
Krok 4 - Pierogi z kaszanką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 03.11.2014 21:38
świetny pomysł,nie jadłam jeszcze takich
Kejti 02.11.2014 09:16
Rewelacyjny pomysł :-)
Agata3 31.10.2014 15:17
z kaszanką nie jadłam ale zapowiadają się ciekawie;)
pestka 31.10.2014 14:26
ciekawa propozycja
agu88sia 31.10.2014 13:59
ciekawy przepis :)
norweska20 31.10.2014 13:11
apetczne....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak