Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z podrobów

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczek pietruszki 1 szt
marchew 1 szt
seler naciowy 1 szt
masło 15 g
mąka kukurydziana 1 łyżeczka
bulion 0,5 l
podroby 0,5 l
cebula 1 krążki

Przepis i sposób przygotowania na: sos z podrobów

W trakcie pieczenia kurczaka ugotować na małym ogniu szyję, serce i żółądek z pokrojoną marchwią, cebulą, pęczkiem pietruszki i selerem.
Rosół odcedzić. Następnie posiekać serce i żołądek. Wątróbkę pokroić i udusic na maśle.
Powstały w czasie pieczenia sos dodać do bulionu i zagotować. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 2 łyżkami wody i zagęścić nią sos. Mieszając gotować na średnim ogniu 2 min. Dodać serce, żołądek i wątróbkę. Wlać do sosjerki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 07.09.2011 13:39
nie lubię takiego sosu
aacaac 31.08.2011 16:01
mniam
Justyna Jussstiii 30.08.2011 11:26
super
Barbara55 09.07.2011 16:47
sos jest zawsze dobry
annagebalska 18.06.2011 09:59
mniam
Magda60 12.06.2011 21:59
super
Juleczka20 30.05.2011 10:22
super
KasiaK90 20.05.2011 10:07
fajny
artur7 16.04.2011 06:37
smaczne
rakow2
rakow2 28.02.2011 15:39
podroby są całkiem dobre do różnych potraw
marzena06 13.12.2010 14:48
mniam
Dorota67 10.10.2010 19:19
fajne
agata1722
agata1722 13.07.2010 08:36
pycha uwielbiam sosy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak