Schabowy w mące kukurydzianej

Schabowy w mące kukurydzianej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    3 plastry
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka kukurydziana

    1/2 szklanki
  • pieprz

    do smaku
  • sól ziołowa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab kroimy na plastry grubości ok. 1cm. Tłuczkiem rozbijamy i posypujemy pieprzem. Do talerzyka wbijamy jajko, dodajemy sól ziołową i mieszamy.
Do drugiego talerzyka wsypujemy mąkę kukurydzianą. Obtaczamy w jajku i mące. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

30.10.2014 23:47
apetyczny kotlecik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat