Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym

5.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filety z halibuta 4x160 g
pieczarki 10 szt. (pokrojone w grube plastry)
por (biała część) 2 szt. (pokrojone w plastry)
pomidorki koktajlowe kilka szt.
masło 2 łyżki
olej rzepakowy
Party Dip Serowy
jogurt naturalny
majonez
Sól ziołowa jodowana Prymat
tymianek
Czosnek staropolski Prymat

Marynata

olej 4 łyżki (z pomidorów suszonych)
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki marynaty połączyć i natrzeć nią filety z halibuta. Dla aromatu na rybie można położyć gałązkę rozmarynu. Rybę ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 20 minut w temperaturze 180°C.
Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym foto
2
Następnie przygotowujemy dip serowy. Łączymy jogurt, majonez i opakowanie Party Dipu serowego.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym foto
3
Kroimy 5-6 pomidorów suszonych, pieczarki kroimy w grube plastry.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym foto
4
Na rozgrzanej patelni na oleju podsmażyć pora przez ok. 1 minutę. Następnie dokładamy pomidory i pieczarki.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym foto
5
Doprawiamy czosnkiem staropolskim, solą morską i tymiankiem. Na koniec dokładamy kawałek masła. Smażymy wszystko max. 5 minut.
Krok 5 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym foto
6
Warzywa usmażone układamy na talerzu, na nich upieczony filet z halibuta. Dekorujemy talerz liśćmi sałaty. Na koniec doprawiamy całość świeżo mielonym pieprzem. Podajemy ze schłodzonym Party Dipem Serowym.
Krok 6 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 31.10.2014 08:25
Przepysznie wygląda :) Rybki to to, co lubię najbardziej :)
Ali 31.10.2014 08:18
Wygląda niesamowicie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak