Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym

Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filety z halibuta

    4x160 g
  • pieczarki

    10 szt. (pokrojone w grube plastry)
  • por (biała część)

    2 szt. (pokrojone w plastry)
  • pomidorki koktajlowe

    kilka szt.
  • masło

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

  • Party Dip Serowy

  • jogurt naturalny

  • majonez

  • sól ziołowa

  • tymianek

  • czosnek staropolski Prymat

Marynata

  • olej

    4 łyżki (z pomidorów suszonych)
  • musztarda delikatesowa

    1 łyżka
  • sól morska

  • pieprz cytrynowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym
Wszystkie składniki marynaty połączyć i natrzeć nią filety z halibuta. Dla aromatu na rybie można położyć gałązkę rozmarynu. Rybę ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 20 minut w temperaturze 180°C.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym
Następnie przygotowujemy dip serowy. Łączymy jogurt, majonez i opakowanie Party Dipu serowego.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym
Kroimy 5-6 pomidorów suszonych, pieczarki kroimy w grube plastry.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym
Na rozgrzanej patelni na oleju podsmażyć pora przez ok. 1 minutę. Następnie dokładamy pomidory i pieczarki.
Krok 5 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym
Doprawiamy czosnkiem staropolskim, solą morską i tymiankiem. Na koniec dokładamy kawałek masła. Smażymy wszystko max. 5 minut.
Krok 6 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym
Warzywa usmażone układamy na talerzu, na nich upieczony filet z halibuta. Dekorujemy talerz liśćmi sałaty. Na koniec doprawiamy całość świeżo mielonym pieprzem. Podajemy ze schłodzonym Party Dipem Serowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ola1984

31.10.2014 08:25
Przepysznie wygląda :) Rybki to to, co lubię najbardziej :)

Ali

31.10.2014 08:18
Wygląda niesamowicie! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat