ŻUREK W PIĘTCE

ŻUREK W PIĘTCE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa pokrojona w kostkę

    10 g
  • zakwas (żur)

    200 ml
  • śmietana

    10 ml
  • mąka

    3 g
  • majeranek

  • wywar z warzyw

    100 ml
  • pieprz

  • sól

  • czosnek

  • boczek wędzony

    5 g
  • jaja na twardo

    1 pokrojone w kostkę
  • chleb

    1 piętka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gotowego wywaru z warzyw dodać żur, dobrze wymieszać. Żurek podprawić śmietaną, zagotować, doprawić czosnkiem. Dodać pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę, usmażoną. Dodać też jajko i przyprawy, wymieszać. Żurek podawać w końcówce wydrążonego chleba.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

goofy9

17.10.2010 22:09
o super, uwielbiam żuek z chlebem, a ta opcja jest jeszcze lepsza

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat