Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki faszerowane indykiem i szpinakiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 700 gram
cebula 3 sztuki
szpinak mrożony 400 gram
papryka czerwona 6 sztuk
ser żółty 100 gram
ryż 1 torebka
Czosnek suszony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki faszerowane indykiem i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Z papryki usuwamy górę, drążymy.
Cebule drobno kroimy, mieszamy z mięsem mielonym.
Na patelnię wrzucamy szpinak, smażymy, aż się rozmrozi.
Dodajemy mięso z cebulą.
Całość smażymy kilka minut.
Krok 1 - Papryki faszerowane indykiem i szpinakiem foto
2
Ryż gotujemy al dente, dodajemy do farszu.
Całość doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
Krok 2 - Papryki faszerowane indykiem i szpinakiem foto
3
Nadziewamy papryki i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - Papryki faszerowane indykiem i szpinakiem foto
4
Papryki posypujemy pokrojonym w kostkę żółtym serem.
Podlewamy wodą na wysokość 3 - 4 cm papryki.
Pieczemy 40 min, a temp. 175 stopni.
Krok 4 - Papryki faszerowane indykiem i szpinakiem foto
5
Smacznego!
Krok 5 - Papryki faszerowane indykiem i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.07.2015 15:26
fajny pomysł
Motorek 12.11.2014 19:31
bardzo smaczne papryczki
kloruś 31.10.2014 17:09
zapowiada się bardzo apetycznie!
Wacław 30.10.2014 09:22
pyszne danie obiadowe :-)
mały_łasuch 29.10.2014 22:31
Są pyszne, robię podobne :)
odjechana 29.10.2014 22:17
Wyglądają bardzo smakowicie :)
Aleksandra/Olcia 29.10.2014 18:42
fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak