Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻUR NA KIEŁBASIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 1 kg
Żur w butelce 1 l
pieprz i sól
Liść laurowy suszony Prymat
majeranek
ziele angielskie
czosnek 2 ząbki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ŻUR NA KIEŁBASIE

Zagotować 1 litr wody, dodać żur, liść laurowy, pieprz i ziele angielskie.

Gotować 10 minut, dodać obrany i drobno posiekany czosnek.

Mąkę rozmieszać z 3 łyżkami zimnej wody, wlać do gotującego się żurku, zamieszać,

zagotować.

Wsypać majeranek.

Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodać kiełbasę podzieloną na porcję.

Żurek podawać z kiełbasą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelusia111 28.11.2011 21:08
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak