Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM BUDYNIOWY

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l
cukier 3 łyżki
masło lub margaryna 25 dkg
budyń waniliowy 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: KREM BUDYNIOWY

Ugotować budyń na osłodzonym mleku , ostudzić ciągle mieszając
masło utrzeć na jednolitą masę, dodawać po łyżce budyniu nie przerywając ucierania, aż masa będzie pulchna i jednolita. Tym kremem nadziewać ptysie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 30.08.2011 23:06
bardzo dobry krem do ptysi
Koper 15.08.2011 23:17
lubię torty z kremem budyniowym
rzenia15 23.04.2011 20:51
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak