Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAŚLACZKI W OCCIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zalewa:
woda 1 i 1/4 szkl
ocet 1 szkl
cukier 50 g
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz w ziarenkach
maślaki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: MAŚLACZKI W OCCIE

Grzyby obrać, opłukać, wrzucić do wrzącej i osolonej wody i gotować do miękkości.

Ugotowane grzyby, odcedzić i włożyć do słoików.

ZALEWA

Zagotować wodę z cukrem, octem, solą i przyprawami.

Zalewę ostudzić i zalać nią grzyby.

Zamknąć słoiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 12.02.2014 11:13
maślaczki są pysznymi grzybeczkami, też je marynujemy :)
Mirka-Ludomila 02.03.2011 10:04
dobre są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak