Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka smażone podane z powidłami sliwkowymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 2 szkl
jajko 1 szt
ser biały 250 gram
sól do smaku
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
powidła śliwkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka smażone podane z powidłami sliwkowymi

Ziemniaki obieram ze skórki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Przeciskamy przez praskę, dodajemy ser biały i razem łączymy. Zostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy jajko i mąkę pszenną wyrabiamy ciasto. Mąki dodajemy tyle, aby ciasto nie kleiło się do rąk. Z ciasta robimy rulonik i kroimy na małe kawałeczki. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli i wrzucamy nasze kopytka. Gotujemy 3 minuty. Na patelni rozgrzewamy masło z bułka chwilę smażymy nasze kopytka. Podajemy z powidłami śliwkowymi. Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 29.10.2014 10:03
Z przyjemnością zjadłabym porcyjkę:)
Konczi 29.10.2014 07:17
Pyszne są !
zabcia117 29.10.2014 06:51
Pychotka !
bhb8 29.10.2014 00:18
lubię takie kopytka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak