Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w panierce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 porcje
sok z cytryny
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
olej
jajko 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
mleko 1/3 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w panierce

Kroki postępowania

1
Porcje dorsza skropić sokiem z cytryny
Krok 1 - Dorsz w panierce foto
2
Polać rybę olejem z obydwóch stron i posypać przyprawą do ryb lub przyprawą do mięsa
Krok 2 - Dorsz w panierce foto
3
Zamarynowane porcje odstawić minimum na 30 minut do chłodnego miejsca.
Krok 3 - Dorsz w panierce foto
4
Z mleka, mąki i jaja zrobić ciasto naleśnikowe, dać do smaku soli i pieprzu. Maczać porcje w cieście, panierować w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego;)
Krok 4 - Dorsz w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.11.2015 08:27
dobra rybka
Dorian 22.05.2015 14:26
smaczna ryba
Seba 07.12.2014 10:39
pyszna rybka
Margo1 22.11.2014 22:53
Bardzo dobra rybka
adelajda 07.11.2014 14:34
Smaczny dorszyk :)
kate.500 04.11.2014 16:06
pyszna rybka
pestka 04.11.2014 07:53
bardzo smaczny obiad
Kejti 01.11.2014 20:35
Smaczna rybka :-)
romanrafal
romanrafal 30.10.2014 17:58
smaczna rybka
berys18 29.10.2014 08:57
smakowity dorsz
VioletoweKucharzenie 29.10.2014 07:21
apetyczna rybka
Iwusia 28.10.2014 22:42
smaczna rybka
2milutka 28.10.2014 21:43
pyszna rybka;)
gosia56 28.10.2014 20:56
Pyszna rybka;)
w mojej kuchni 28.10.2014 20:54
dla mnie rybka usmażona
IKrakowianka 28.10.2014 20:46
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak