Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśnica wyborna

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 25 dag
woda 2 litry
cebula biała 1 szt
grzyby suszone 1/2 szklanki
schab bez kości 1/2 kg
włoszczyzna 1 pęczek
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica wyborna

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Grzyby opłukać, namoczyć, następnie ugotować.
Krok 1 - Kwaśnica wyborna foto
2
Kapustę dokładnie wypłukać , podgotować z pokrojoną cebulą. Włożyć umytą włoszczyznę, porcje schabu, przyprawy do smaku i grzyby z wywarem.
Krok 2 - Kwaśnica wyborna foto
3
Całość ugotować do miękkości i podawać z ugotowanymi ziemniakami.
Krok 3 - Kwaśnica wyborna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.10.2014 09:07
wybornie wygląda
w mojej kuchni 28.10.2014 20:10
dobra zupa na chłodne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak