GOLONKA W SŁOIACH

GOLONKA W SŁOIACH

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • żelatyna

    3 łyżki
  • sól

  • saletra według wagi mięsa

  • ziele angielskie

  • pieprz

  • owoc jałowca

    kilka szt. zmielonych
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Świeżą golonkę oddzielić od kości, natrzeć solą z przyprawami, ułożyć w misce, przykryć i pozostawić na 4 dni. Następnie odsączyć mięso z soku, włożyć do wrzącej wody z dodatkiem cebuli i gotować 25 minut. Podgotowane mięso podzielić na mniejsze kawałki i układać w słoju. Wywar z golonki przecedzić, odmierzyć 1 litr, dodać 3 pełne łyżki żelatyny namoczonej w zimnej wodzie, zagotować i zalać mięso ułożone w słojach. Słoje zamknąć i pasteryzować 1,5 godz. Następnego dnia pasteryzować 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

16.11.2015 23:31
jedzenie dla mezczyzn.

SyMiki

24.12.2011 19:50
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat