Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami i pomidorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 600 g
pomidor 1 sztuka
pieczarki 5 sztuka
ser żółty 1/3 kostka
bazylia 1/2 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami i pomidorem

Makaron gotujemy w sposób tradycyjny. W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim pokrojone dość cienkie krążki pieczarki. Następnie dodajemy do nich obranego i wypestkowanego pomidora posiekanego w niedużą kostkę. Czekamy na makaron.
Gdy makaron jest gotowy odcedzamy go i dodajemy do niego wcześniej przygotowane pieczarki z pomidorem. Następnie posypujemy startym serem i drobno posiekaną bazylią. Doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy.
Jemy sam lub z różnego rodzaju mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 28.10.2014 12:43
Apetyczne :D
gosia1988 28.10.2014 11:20
moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak