Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet warzywny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 łyżki
jajko 5 szt
sól
brokuły 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet warzywny

Żółtka ubić trzepaczką, posolić. Białka ubić na sztywną pianę. Do żółtek wkładać na przemian mąkę i ubitą pianę, wymieszać. Na rozgrzana patelnię włożyć masło, wylać masę jajeczną i smażyć na małym ogniu. Gdy masa zetnie się od spodu i zarumieni podważyć ją po bokach tak, aby pozostała masa jajeczna spłynęła pod spód i ścięła się. Po ścięciu się omletu na wierzchu, włożyć do silnie rozgrzanego piekarnika na kilka minut. Kiedy lekko się zrumieni i będzie odstawać od ścian patelni, wyjąć z piekarnika. Na omlecie położyć brokuły, skropić masłem, zawinąć 2 boki i ułożyć na ciepłym półmisku. Podawać na gorąco podanym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.11.2015 23:30
na pewno dobry.
Bernadeta1 09.04.2013 20:38
smaczny omlet
MAŁGORZATA108 08.08.2010 20:09
Fajny przepis, śniadanko pierwsza klasa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak