Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane portobello z orzechową nutą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby

pieczarki brązowe 4 sztuki
jajko 1 sztuka
ser żółty 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
orzechy włoskie 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny
pieprz

sałatka

kapusta pekińska 4 liście
papryka zielona 1 sztuka
pomidor 1 duży
majonez 1 łyżka
przyprawa Tzatzik Prymat

Porada

Grzyby portobello - to inaczej duże dojrzałe pieczarki brązowe. Wybieraj duże sztuki.

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane portobello z orzechową nutą

Z grzybów wykrój nóżki, posiekaj je. Wymieszaj ze startym serem, bułką tartą, posiekanymi orzechami i jajkiem. Posól i popieprz.

Kapelusze skrop oliwą i sokiem z cytryny.

Farsz rozłóż równomiernie w kapeluszach. Zawiń w folię aluminiową.

Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Sałatka

Kapustę pekińską posiekaj, paprykę i pomidora pokrój w kostkę. Majonez wymieszaj z przyprawą tzatziki. Wymieszaj z warzywami.

Na talerzu ułóż grzyby i surówkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 28.10.2014 09:05
Ciekawa kolacyjka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak