Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik bez tłuszczu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki ciasto

mąka 300 g
cukier 150 g
jogurt naturalny 180 ml
jajko 3 sztuki
skórka z cytryny
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki

dodatkowe składniki

cynamon Prymat 0,5 łyżeczki
jabłka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik bez tłuszczu

Wszystkie składniki ciasta mieszamy mikserem do momentu, aż powstanie jednolite ciasto. Ciasto rozlewamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta rozkładamy jabłka pokrojone w cienkie plastry, jeden przy drugim. Na koniec posypujemy całość cynamonem. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni maksymalnie 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 29.10.2014 22:58
uwielbiam jabłeczniki
Wacław 28.10.2014 09:33
bardzo lubię takie ciasta :-)
noninka77 27.10.2014 20:01
Ładnie wygląda :)
Czyki 27.10.2014 17:17
Zapowiada się przepysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak