Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe mleko kokosowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 1 szklanka
wrzątek 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe mleko kokosowe

Wiórki zalewamy 1 szklanką wrzątku i odstawiamy na 2-3 godziny. Po tym czasie dolewamy 1/2 szklanki wrzątku i miksujemy blenderem przez kilka minut. Następnie odciskamy mleko za pomocą gęstego sitka lub gazy. Pozostałe po odciśnięciu wiórki zalewamy znowu 1/2 szklanki wrzątku, miksujemy blenderem i ponownie odciskamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 15.10.2015 14:47
lubię takie :)
noninka77 27.10.2014 20:05
Ciekawy przepis :)
Habibi 27.10.2014 19:50
Od lat robię takie mleko do deserów, ciast i ryżu. Jest zupełnie inne od tego gęstego, które również kupuję w puszkach. No i wcale nie jest to trudne zajęcie :)
aginaa 27.10.2014 15:28
musi byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak