Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka caprese

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
mozarella 1 kula
pomidor 1 szt
cukinie małe 1 szt
masło 1-2 łyżki
Bazylia suszona Prymat
sól do smaku
bazylia świeża do dekoracji

Porada

Potrzebna jest jedna większa bagietka lub dwie małe.

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka caprese

Bagietkę przekroić wzdłuż, posmarować masłem. Pomidory, cukinię oraz ser pokroić w plastry. Układać je naprzemiennie na bagietce. Posypać bazylią, oprószyć niewielką ilością soli. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 6-7 minut w temperaturze 200 stopni. Udekorować listkami świeżej bazylii.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.10.2014 08:32
super wygląda
Bernadeta1 27.10.2014 19:27
smaczna propozycja na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak