Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tak też można jeść..., czyli szpinak z dodatkiem owoców :)

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 2 garści
winogrona zielone 300 g
gruszki 1 szt
pestki słonecznika 1-2 łyżki
cukier brązowy 1 łyżka
banan 1 szt
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Tak też można jeść..., czyli szpinak z dodatkiem owoców :)

Kroki postępowania

1
Liście szpinaku myjemy, suszymy, odcinamy końcówki i układamy na półmisku. Dodajemy plastry banana, które należy skropić sokiem z cytryny.
Krok 1 - Tak też można jeść..., czyli szpinak z dodatkiem owoców :) foto
2
Na patelni z brązowego cukru robimy karmel i dodajemy plastry gruszki.
Krok 2 - Tak też można jeść..., czyli szpinak z dodatkiem owoców :) foto
3
Ziarna słonecznika prażymy na suchej, rozgrzanej patelni.
Krok 3 - Tak też można jeść..., czyli szpinak z dodatkiem owoców :) foto
4
Na półmisek przekładamy karmelizowaną gruszkę i połówki winogrona.
Krok 4 - Tak też można jeść..., czyli szpinak z dodatkiem owoców :) foto
5
Całość polewamy sokiem z gruszek i posypujemy słonecznikiem.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Tak też można jeść..., czyli szpinak z dodatkiem owoców :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 27.10.2014 22:14
fajne połączenie składników
Wacław 27.10.2014 14:19
odważne połączenie smaków !
Anna133 27.10.2014 09:13
ciekawe połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak