Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki w kremie

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 3 sztuki
śmietana 30% 120 mililitrów
żółtko jajek 2 sztuki
budyń waniliowy 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki w kremie

Gruszki obieramy ze skórki. 1 ścieramy na tarce o drobnych oczkach, 2 kroimy na cienkie plasterki, 3 przecinamy na ćwiartki, które nacinamy od "grzbietu"wzdłuż.
Śmietanę ubijamy z żółtkami, dodając budyń (suchy proszek). Dodajemy też cukier i cukier waniliowy. Na koniec do masy dodajemy starte gruszki. Gruszki w plasterkach układamy na dnie formy, zalewamy masą śmietanową, a na środku opcjonalnie układamy ćwiartkę ponacinanej gruszki (można pominąć)
Zapiekamy przez 20 minut w 180 stopniach

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 27.10.2014 10:29
fajny i apetyczny deserek
Wiesława1 27.10.2014 08:50
pyszny deserek
norweska20 26.10.2014 20:30
muszę wypróbować ten przepis
Hrabina w kuchni 26.10.2014 20:05
Smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak