Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 6
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
olej 8 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

masa budyniowa

budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 2 szklanka
mąka 2 łyżki
żółtko jajek 1
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka

warstwa kokosowa

wiórki kokosowe 300 g.
białko 4
cukier 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanka

Kroki postępowania

1
Ze składników na biszkopt przygotować ciasto, piec w 180 stopniach na złoty kolor.
Krok 1 - Kokosanka foto
2
Białka ubić z cukrem, dodać wiórki kokosowe. Podpiec w piekarniku w 180 stopniach na złoty kolor.
Krok 2 - Kokosanka foto
3
Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Krok 3 - Kokosanka foto
4
Budyń rozrobić z margaryną,
Krok 4 - Kokosanka foto
5
Na biszkopt wyłożyć masę budyniową.
Krok 5 - Kokosanka foto
6
Na masę budyniową wyłożyć upieczone wiórki kokosowe.
Krok 6 - Kokosanka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 07.11.2014 12:28
Aż ślinka cieknie.
dodi 26.10.2014 13:31
ale bym zjadła
pajbek 26.10.2014 12:56
Lubie takie ciasta :-)
olyabuziaczek 26.10.2014 12:49
wspaniale dla podniebienia :)
bhb8 26.10.2014 11:45
dobry deser :)
bietka 26.10.2014 11:38
robię bardzo podobne ciasto, tylko krem gotuję na soku z ananasów i do kremu na koniec dodaję ananasy pokrojone w drobną kostkę, ciasto jest pyszne :)
marenka 26.10.2014 11:13
Świetne ciasteczko, poproszę kawałeczek;)
Czyki 26.10.2014 11:11
Ja bardzo chętnie się skusze na taki kawałek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak