Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 6 szkl
papryka 4 kg
cukier 7 łyżek
sól 1 łyżka
ziele angielskie 8 ziarenek
Gorczyca biała cała Prymat 0,5 opak
olej 1 łyżka na słoik
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść na słoik
ocet 10 % 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i wrzucać na wrzącą wodę, na 5 minut by ją sparzyć.

ZALEWA

Wodę,cukier, ocet, sól, ziele angielskie, zagotować.

Paprykę wyjąć z wody,odcedzić i gorącą nakładać ciasno, do wyparzonych słoików.

Do słoików dodać, listek laurowy, gorczycę i do każdego słoika łyżkę oleju.

Wrzącą zalewą zalać paprykę, zakręcić słoiki i postawić je do góry nogami.

Nie pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak