Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowy tatar

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 3 podwójne filety
pieczarki marynowane 1/3 słoiczka
papryka marynowana 4 plastry
ogórki kiszone 3-4 sztuki
oliwki czarne ok 10 sztuk
jajko 4 sztuki
natka pietruszki
oliwa do polania
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Porada

Jeśli ktoś nie posiada obręczy można masę nałożyć np. do filiżanki, ugnieść i wyjmować na talerze

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowy tatar

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo.
Z filetów ściągamy skórkę (jeśli jest). Tak przygotowane kroimy w kostkę.
Krok 1 - Śledziowy tatar foto
2
Paprykę kroimy w kostkę. Najlepiej pokrojoną przekładać na sitko by obciekła.
Krok 2 - Śledziowy tatar foto
3
Pieczarki i oliwki kroimy na mniejsze części.
Krok 3 - Śledziowy tatar foto
4
Ogórki kroimy w kostkę. Tak przygotowane składniki razem łączymy.
Krok 4 - Śledziowy tatar foto
5
Polewamy całość oliwą z oliwek i doprawiamy kolorowym pieprzem. Tak przygotowany tatar porcjujemy na talerze. Najlepiej bezpośrednio na talerzu ułożyć obręcz. Napełnić ja nadzieniem i delikatnie wyjąć. Czynność powtórzyć z pozostałą przygotowaną masą.
Tatar podajemy z jajkiem i dekorujemy natką pietruszki.
Krok 5 - Śledziowy tatar foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.10.2014 20:30
Fajne jedzenie.
berys18 26.10.2014 11:57
i ładny, i apetyczny
Ola1984 26.10.2014 11:44
Uwielbiam :) Pyszne śledziki :)
Anna133 26.10.2014 07:58
pięknie podane i na pewno smaczne
gosia56 25.10.2014 22:02
pyszny śledzik;)
2milutka 25.10.2014 20:28
pyszna propozycja
jasiek 25.10.2014 19:03
ciekawie podany śledzik
Stenka 25.10.2014 18:34
ładnie zrobione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak