śledziowa jajecznica

śledziowa jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    2 łyżki
  • mleko

    0,5 szkl
  • siekany szczypiorek

    1 łyżka
  • sproszkowana papryka

  • sól

  • pieprz

  • jaja

    10 szt
  • śledzie

    200 (solone, wymoczone, oczyszczone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze śledzi ściągnąć skórkę, wyjąć ości, rozdzielić na połowy, pokroić w paski. Oddzielnie roztrzepać jajka z mlekiem, dodać do nich szczypiorek i śledzie, wlać na margarynę, smażyć. Doprawić solą, pieprzem, papryką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

16.11.2015 23:20
Super jedzenie.

Iwona43

05.12.2011 08:09
nie jadłam jeszcze takiej

SyMiki

24.11.2011 00:17
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat