Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik jeżynowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 3 czekoladowe
krem czekoladowy 1 opak
mleko 2% do kremu
czekolada gorzka 5-6 kostek
jeżyny 3 szkl
cukier
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka agaru
jabłka 2 szt
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: torcik jeżynowy

2 duże jabłka obrałam, wyjęłam gniazda nasienne i pokroiłam drobniej. Jeżyny umyłam. Część odłożyłam do ozdobienia. Resztę włożyłam do garnuszka, zalałam wodą, dodałam jabłka i zagotowałam z cukrem-u mnie około 3 łyżki. Gdy owoce zmiękły przecisnęłam je przez sitko. Dodałam agar i gotowałam jeszcze 10 minut. Zostawiłam do ostygnięcia.
Zrobiłam gotowy krem czekoladowy.
Na biszkopta wyłożyłam część kremy, posypałam czekoladą potarkowaną, przełożyłam 2 biszkoptem. Wyłożyłam masę jeżynową. Ostatni biszkopt i resztka kremu.
Ozdobiłam pozostałymi jeżynami.
Wstawiłam do lodówki na noc.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 17.12.2014 14:31
wygląda pysznie a smakuje pewnie jeszcze lepiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak